Blog

Het publiceren van content op je site en wachten tot er verkeer komt, is alsof je je content laat wegrotten… ls jij dus hele mooie blogs maakt (voor SEO bijv.) en zit te wachten op verkeer, dan kun je nog wel eens heel lang wachten.
In deze podcast ga ik in gesprek met Don Vermeer. Hij heeft een aantal jaar SEO gedaan bij Omoda en begint binnenkort voor zichzelf. In dit gesprek bespreek ik met Don wat er allemaal gebeurt in SEO en met name voor webshops in de e-commerce, wat dit betekent voor hoe we SEO aanpakken, welke kansen er zijn voor kleine- en middelgrote spelers en hoe hij denkt dat het vakgebied zich de komende tijd gaat ontwikkelen.
De Quality Raters Guidelines is een vrij uitgebreid document van Google en gaat in hele grote mate over pagina kwaliteit en reputatie (E-E-A-T). Te weinig SEO’s kijken in deze guidelines en dat terwijl het zóveel duidelijkheid geeft over wat Google van je wil (en het tegelijk ook vaag blijft….)
Social media en websites: elk hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Het is niet raar dat veel partijen graag allebei de kanalen inzetten maar hoe kun je de content op de kanalen op elkaar laten aansluiten en de kanalen elkaar laten versterken? Want zeg nou zelf: 1 contentstrategie voor beide kanalen is wel zo efficient. En ja, dat kan!
Google heeft het over people-first SEO en people-first content. Maar wat is dat nou concreet? Is het hetzelfde als helpful content? Hoe maak je het? In deze blog probeer ik je wat andere handvatten te geven dan Google doet om het zo concreter voor je te maken!
In bijna elke online marketing strategie staat de website centraal: hoe halen we meer uit de verschillende kanalen en krijgen we meer bezoekers naar onze site? Maar gaat ons streven nog wel hand in hand met de ontwikkelingen in online? Hoe realistisch is het nog om te blijven streven naar jaarlijks meer gratis verkeer naar je site?
Op 8 februari houdt Google een live conferentie over AI. Het vermoeden is dat ze hun chatbot gaan aankondigen: het antwoord op ChatGPT. Als dat zo is, is dit mogelijk revolutionair. In dit blog houd ik alle ontwikkelingen en mijn hersenspinsels voor je bij.
Voor veel mensen is een keyword onderzoek het eerste wat ze doen als ze met SEO aan de slag willen. Toch ben ik geen fan van deze aanpak. De vraag rijst dan natuurlijk op: hoe kom je wél aan input voor onderwerpen en het liefst zoektermen zonder al te veel concurrentie?
Google gebruikt al jaren Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning om “search” te verbeteren. Welke algoritmes zijn er, wat doen die, wat zijn de gevolgen daarvan en kunnen we nog wel vertrouwen op ranking factors als algoritmes zelflerend zijn?
Chantal en Christiaan bleken in hun boek dezelfde zin te hebben opgenomen: wie blijft doen wat hij altijd deed, krijgt allang niet meer wat hij altijd kreeg. Het was de aanleiding om eens samen in de webcam te kruipen en met elkaar in gesprek te gaan over gewoontes en blind spots van het C-level.
Wie de voorkant van Google in de gaten houdt, zal zien dat we steeds vaker informatieve content zien ranken op transactionele termen, vooral in de Verenigde Staten is deze verandering onmiskenbaar. Wat houdt dit in voor jouw SEO-strategie en wat betekent dit voor het optimaliseren van transactionele e-commerce pagina’s voor SEO?
Duplicate content is een hot topic binnen SEO. Er wordt ook enorm veel over gezegd en geschreven, maar er gaan ook veel indianenverhalen over rond. Kan en zal Google je echt bestraffen voor duplicate content? Wat is het eigenlijk? Hoe los je het op en misschien wel de belangrijkste vraag: wanneer is je content uniek genoeg om niet als duplicate gezien te worden?
Wie ervan uitgaan dat volgend jaar het SEO-verkeer en de SEO-omzet wel weer met 10% zullen groeien, kan nog zich nog wel eens verrekenen. Er gebeurt teveel in Google dat regelrecht indruist tegen jouw vanzelfsprekende groeidoelstellingen die je van het management opgelegd hebt gekregen.