54: Dingen niet meer voor SEO doen

In de podcast over ROI en SEO gaf ik aan dat we dingen eigenlijk niet meer voor SEO moeten doen. Ik heb daar nog heel veel over te delen met je dus daarom een vervolg op die podcast: waarom we dingen niet meer voor SEO moeten doen.

In deze podcast vertel ik hoe SEO ging toen ik in 2010 begon en wat ik toen zelf deed voor SEO en hoe ik erbij gekomen dingen om een andere reden te doen.

Wie alle ontwikkelingen van een afstandje bekijkt, kan niet anders dan concluderen: SEO verandert. We krijgen in verhouding minder klikken dan vroeger. Google lanceert meer features dan vroeger en met Google Bard is het helemaal de vraag wat de gevolgen zijn. SEO is echt niet morgen weg en verdwijnt nooit helemaal, maar als je het allemaal ziet gebeuren: moeten we dingen dan nog voor SEO doen of kunnen we beter een ander motief kiezen waarbij het resultaat (zichtbaarheid in SEO) ook behaald kan worden.

Music: Snapp Happy – Silvermansound