Hemeltje lief, waar ga ik aan beginnen?

Hemeltje lief, waar ga ik aan beginnen?

Het formulier is ingevuld, nu alleen nog op de post doen. Het invullen alleen al was een hels karwei. Van de zenuwen vulde ik het eerste formulier verkeerd in en kwam ik er pas na afronding van poging 2 achter dat het in blokletters moest. Weer opnieuw dus. Nou ja, driemaal is scheepsrecht toch? Dus daar ligt-ie dan. Op tafel met daaronder een kopie van m’n bachelor diploma Commerciële Economie. Nu alleen nog even op de post doen…

Maar weet ik dit wel zeker? Waar ga ik aan beginnen? Ga ik dit echt doen? Ga ik het volhouden? En minimaal 2,5 jaar? Neem ik niet veel te veel hooi op m’n vork? Ik heb nog een fulltime baan daarnaast hè? Onderschat ik dit niet gewoon? Is dit wel echt wat voor mij? Allemaal vragen die in een paar minuten door m’n hoofd flitsen. Even ademhalen.

Kijk, ik ben snel verveeld. Ik probeer alles uit, maar hou het ook weer snel voor gezien. Soms omdat het niet m’n passie is (een sjaal breien was leuk, maar meer zie ik niet zitten), soms noodgedwongen door blessures (hardlopen, tennis). Maar zit het in mij om iets te doen dat langer dan een paar maanden duurt? Ik bedoel, hoe vaak blog ik nou? Ben ik misschien niet zo goed met dingen die wat langer duren? Nee toch? Ik werk al 5,5 jaar voor dezelfde toko en heb bijna 9 jaar in m’n huis in Zoetermeer gewoond (ok, beetje noodgedwongen). Zie je wel, ik kan best voor langere tijd dingen doen. Ik ga dit gewoon doen!

Nee, makkelijk zal het niet worden. Leuk ook niet altijd trouwens. En toch ga ik het doen omdat ik het leuk vind en nergens anders om. Ik sta te popelen om nieuwe dingen te leren, weer met m’n neus in de boeken te duiken. Na zeker 10 jaar in de marketing te hebben gezeten, ben ik toe aan verbreding. Niet 180 graden de andere kant op, maar ik wil van meer dingen wat weten dan van marketing alleen. Ik doe het dus niet omdat een werkgever dat van mij vraagt. Ik doe het ook niet omdat ik een andere of betere baan wil. Ik doe het omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen te leren en er ’s avonds best tijd voor wil maken. Ik heb zeker 3 jaar getwijfeld, in die tijd had ik de studie grotendeels afgerond kunnen hebben. Maar ik heb de tijd ingevuld met Netflixen en tv kijken. M’n Msc in Digital Television heb ik dus al, nu nog die in Management. Netflix heb ik al een paar maanden geleden al opgezegd zodat ik eraan kon wennen. Nu nog Ziggo opzeggen. Nou ja, alleen het tv-pakket dan, anders wordt het lastig om de online colleges te volgen….

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *