Review: Hello Fresh vs Marley Spoon maaltijdboxen

Review: Hello Fresh vs Marley Spoon maaltijdboxen

Is het voor jou ook elke dag weer een marteling om te beslissen wat je nou weer gaat eten? Moet de inspiratie soms ook uit je kleine teen komen? Ik ken je probleem. Per week stond ik uren voor de schappen in de supermarkt te hopen op een briljante ingeving en dan moest het koken nog beginnen. Op het dieptepunt had ik 3 gerechten die ik wekelijks at, de overige dagen kwam de Thai of Italiaan langs, of ging ik langs de snackbar. Ongezond en duur. En dat terwijl er een oplossing is: de maaltijdbox. Ik heb een jaar lang gekookt met Marley Spoon en nu een jaar lang met Hello Fresh. Tijd om ze eens te reviewen.

De keuze (is reuze): Hello Fresh & Marley Spoon allebei even goed
Zowel bij Marley Spoon als Hello Fresh kun je kiezen uit zo’n 12 maaltijden per week. Ik ben best een lastige eter (ik eet bijvoorbeeld geen kaas en geen witte/bruine bonen) maar het lukt mij tot nu toe altijd om wat maaltijden te kiezen. Ben je vegetariër? Dan kies je de vegabox (zowel Marley Spoon als Hello Fresh hebben die). Houd je van snelle gerechten dan heeft Hello Fresh daar de Quick & Easy box voor.

Naast de gewone “hoofdgerechten” kun je bij Hello Fresh ook kiezen uit extra verse soep (kant en klaar), lekkere broodjes, wijn of fruit.

De variatie in gerechten is goed, ik heb pas 2x in een jaar hetzelfde gegeten en dat was omdat ik dat zelf koos uit de lijst met gerechten. Er is altijd keuze uit aardappel, rijst, pasta, vega etc.

Vooruit plannen: Marley Spoon als winnaar
De gerechten kun je bij Marley Spoon via de app zo’n 10 weken vooruit plannen, bij Hello Fresh maar 3 weken.  Wil je een week geen box, dan sla je eenvoudig een week over.

Marley Spoon keuzemenu online

De gerechten: beiden even goed
De gerechten komen behoorlijk overeen: pasta in alle vormen en maten, stamppot, aardappelen, rijst, noedels of iets met bulgur of couscous. Regelmatig komt er een maatijdsoepje voorbij of een broodje hamburger of hotdog. Het leuke is dat ik het zelf nooit kan bedenken en daardoor altijd gevarieerd eet. Ik had nog nooit zoete aardappelpuree gemaakt of frietjes van bataat gegeten (zoete aardappel). Maar er zit ook vaak een fusion gerecht of een spannende variant tussen: stamppot met biefblokjes in sojasaus en gebakken peren (van Marley Spoon, echte aanrader!). En je leert leuke trucjes: rode paprika in een dressing van azijn, limoen en wat suiker. Mega lekker! Of wat dacht je van mayonaise met een flinke lading dille er doorheen. Erg goed bij de zalm.

Voorbeeldfoto's gerechten Marley Spoon en Hello Fresh

De  porties: beiden even goed
Ik neem altijd de tweepersoonsbox wat inhoudt dat elk gerecht in 2 porties komt. Als vrijgezel kan ik van één gerecht met gemak twee keer eten. Drie keer koken, zes keer eten. Geen slecht verhaal toch? Ik heb speciaal drie goede bewaarbakjes van Curver gekocht om gerechten in te vriezen of mee te nemen als lunch als dat die week beter uitkomt. De porties zijn meer dan prima, je hoeft echt geen honger te lijden. Tenzij (!!) je iets bestelt als hamburgers, broodje kip of soep. Dan heb je echt te weinig (afbak)brood.
Ben je een grote eter dan kun je tegenwoordig bij Hello Fresh extra vlees etc. bij bestellen.

De recepten en kooktijd: beiden even goed
Zowel bij Marley Spoon als Hello Fresh krijg je de recepten op stevig karton bij de doos geleverd. De instructies zijn bij beide even duidelijk, maar ik heb wel geleerd om eerst het hele recept te lezen en dan pas te starten met koken. Alle instructies zijn voorzien van fotootjes. De kooktijd staat er altijd bij en klopt vaak prima. Het zit meestal tussen de 20-40 minuten.

De benodigdheden: beiden even goed
Je moet wel het nodige aan materialen in huis hebben: zowel Marley als Hello Fresh laten je elke dag raspen. Een knoflookpers is ook handig en als ik echt geen zin heb pak ik m’n keukenmachine om wortels te snijden. Een goed groente- en vleesmes is ook best handig. Verder laten ze je overal een bouillonblokje bij doen. Bij Marley Spoon kreeg je die erbij, bij Hello Fresh niet.

Voorbeeld van de gedrukte recepten van Hello Fresh en Marley Spoon

De ingrediënten en de smaak: beiden even goed
Ik vraag me elke keer weer af hoe je met zo weinig ingrediënten toch wat lekkers kan maken. Alle ingrediënten van Marley Spoon en Hello Fresh zijn vers, maar je moet wel goed plannen om te zorgen dat je de bederfelijke waar als eerste eet. Beide boxen gaan er vanuit dat je standaard het een ander in huis hebt: zout, peper, olijfolie, wokolie/zonnebloemolie, azijn, honing, ketjap en suiker. De rest krijg je er altijd bij geleverd (sojasaus, ketchup, mayonaise, kruiden etc). Ideaal dus. Nou moet ik wel zeggen dat in elk gerecht wel zout en peper gaat, ik heb in jaren niet zo vaak een nieuw potje zout moeten kopen. Zelfde verhaal met de bouillonblokjes. Beetje mee oppassen dus en soms ook gewoon niet doen. Als ik echt twijfel aan de smaak gooi ik er zelf nog wat bij: soja, ketjap en bijna altijd een chilipepertje.

De bezorging: Hello Fresh wint
Zowel Hello Fresh als Marley Spoon bezorgen op uiteenlopende tijden waardoor er altijd wel een moment is dat je toch eigenlijk altijd wel thuis bent. Na mijn verhuizing kon Marley Spoon nooit meer op tijd leveren, avonden heb ik zitten wachten en soms kwamen ze helemaal niet. Voor mij de reden om naar Hello Fresh over te stappen. Zij zijn altijd op tijd. Echt altijd. Je kiest een standaard tijdvak. Een dag van te voren krijg je een appje met indicatie van het tijdstip en een half uur voordat ze er zijn krijg je een appje met verwachte levertijd en de naam van de bezorger. Hulde voor Hello Fresh hoe goed dit logistieke proces op orde is.

Smsjes van Hello Fresh met bezorgtijden

De prijs: geen verschil
De prijs komt overeen: bij Marley Spoon betaal je € 6,65 per persoon per dag en bij Hello Fresh € 6,66 per persoon, per dag. Wij hebben standaard de box met 3 maaltijden en nemen soms een premium maaltijd erbij. Dan ben je wat duurder uit. Meestal betalen we rond de €43 per week. Sommige mensen vinden dat duur, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens: voor dat geld heeft iemand een recept bedacht en laten drukken, boodschappen gedaan, alles op maat gemaakt zodat je niets hoeft te verspillen, ingepakt per box en wordt het ook nog eens bezorgd. Alle recepten bewaar ik in een map zodat ik dingen nog een keer kan maken als ik visite krijg. En het voordeel: ik sta niet meer dagelijks gefrustreerd in de supermarkt. Geen verleiding dus om nog chips, koekjes, frisdrank of snoep mee te nemen. Dat scheelt dus ook weer een hoop centjes.

Mijn keuze
Het maakt eigenlijk weinig uit welke box je kiest, ik vind ze beiden even lekker. De ingrediënten zijn goed, de recepten zijn beiden even duidelijk en om de prijs hoef je ook niet te kiezen. Hello Fresh heeft echter de bezorging echt heel goed op orde en er zit vaak een gesponsord kadootje in: een fles ice-tea, lekker nootjes of koekjes. Daarom zit ik nu alweer tijden bij Hello Fresh, maar stiekem verlang ik naar de gerechten van Marley Spoon die net een bijzondere twist hebben. Ga je voor gemak en levering stip op tijd, kies dan voor Hello Fresh. Wil je nieuwe dingen ontdekken dan ben je beter op je plek bij Marley Spoon.

Tip van mij: een opgeruimde keuken
Beide bedrijven bezorgen in papieren bakjes of zakjes. Die gebruik ik meteen als afvalbakje tijdens het koken. Ideaal, want je gooit in één keer alles weg en je aanrecht is opgeruimd.

Wil je Marley Spoon eens uitproberen? Via onderstaande link krijg jij € 40,- korting op je eerste box. Ik krijg een kleine vergoeding omdat je via mijn site bij Marley Spoon terecht gekomen bent.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “Review: Hello Fresh vs Marley Spoon maaltijdboxen

  1. Sander zegt:

    Wat een goede review! Ik zit nu een tijdje bij Hellofresh! en alles wat je zegt is erg herkenbaar, zoals eerst het hele recept lezen (de volgorde van de stappen en beschrijvingen zijn niet altijd helemaal logisch), de kleine porties brood, en het rekening houden met de bederfelijkheid!

    Je maakt me wel benieuwd naar Marley Spoon, ik denk dat ik die ook maar eens ga proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *