SEO: 4 dingen die spelen in 2015

SEO
0
(0)

Dit artikel schreef ik op 22 april 2015 voor Maxlead Online Marketing
Lees het artikel op hun site >> 

SEO is een ongoing activiteit. Het optimaliseren van je webite en content om beter gevonden te worden in zoekmachines is iets wat altijd doorgaat. Maar soms is het nodig om de planning aan te passen om Google bij te houden. In een artikel op Frankwatching zet SEO Consultant Chantal Smink een aantal zaken op een rij die spelen op het gebied van SEO. Hieronder een korte samenvatting.

1. Mobiel
Het kan bijna niemand ontgaan zijn; per 21 april is mobielvriendelijkheid een rankingfactor. Op de Maxlead Blog zijn er al diverse artikelen over gepubliceerd. Zo weten we dat mobielvriendelijkheid per pagina wordt bepaald, niet voor de gehele site. Als een pagina mobielvriendelijk is kan deze vanaf 21 april gaan profiteren van het nieuwe algoritme. Daarnaast weten we dat deze update alleen voor mobiel geldt, er worden geen veranderingen verwacht op desktopresultaten of bij zoekopdrachten op tablets.

Alle eisen die Google stelt worden nog eens kort behandeld in het artikel op Frankwachting of lees de eerdere blogs over Mobielvriendelijkheid.

2. HTTPS
Vorig jaar gaf Google al aan dat HTTPS een rankingfactor is geworden. Een website die gebruik gemaakt van zogenaamde SSL certificaten is veiliger voor de eindgebruiker. Data en informatie worden versleuteld waardoor deze niet voor derden toegankelijk zijn.

Als je site nu niet op HTTPS draait, ga dan niet direct je site migreren naar een HTTPS variant om beter zichtaar te worden. HTTPS is tot op heden nog maar een minimale rankingfactor. Ben je echter nu een nieuwe site aan het bouwen, neem het dan wel meteen mee. Als je toch wilt overstappen op HTTPS, zorg er dan voor dat deze voldoet aan de richtlijnen van Google

3. Click-to-expand en content in tabs
Sinds kort weten we dat Google ook content kan negeren die in tabs staat of middels ‘click-to-expand’ zichtbaar is.
Hoewel het nooit officieel door Google is bevestigd in persberichten, is het wel door Googlers aangegeven in Hangout sessies. Er moet wel gezegd worden dat ze daarbij een flinke slag om de arm houden door te spreken over might, could en would.

Als je nu content in tabs hebt staan, ga dan niet halsoverkop je site omgooien. Kijk naar de mogelijkheid om je meest belangrijke content in de eerste tab te zetten. Als je werkt met click-to-expand, kijk dan samen met de webbouwer naar mogelijke oplossingen. Ben je op het moment bezig met de ontwikkeling van een nieuwe site, neem het dan direct mee!

4. Content, Content en Content
Niets nieuws, maar wel enorm belangrijk. Goede content is cruciaal om je vindbaarheid te verbeteren én je klant blij te maken. Je kunt content op meerdere manieren inzetten en verschillende soorten content aanbieden. Als het op content aankomt is het van belang om het proces niet te onderschatten. Maar ook moet je een lange adem hebben.
Content is niet iets wat even snel gecreëerd wordt. Het is een tijdrovende klus en dat is waarschijnlijk ook de reden dat het bij veel bedrijven nog niet op orde is. Daarnaast is het nodig om diepgaande kennis te hebben over de producten of diensten zodat je klanten ook daadwerkelijk verder kunt helpen.

Het hele artikel kun je nalezen op de site van Frankwatching, doen!

You liked this article?

Select the number of start you'd like to give to me

Average score 0 / 5. Vote count: 0

I have no rating yet, what do you think of this article?

Tof dat je dit artikel interessant vond....

Volg mij op Facebook en mis niets!