Wat niet weet, wat niet deert (50 typen Tarzan)

Het vrijgezellenbestaan voelt voor mij af en toe als een jungle. Eentje waarin ik als Jane op zoek ben naar mijn Tarzan. Maar in het oerwoud kom ik verschillende soorten Tarzans tegen, met allemaal hun eigen agenda. Een ooggetuigenverslag van mijn reis door de vrijgezellenjungle ft. Tarzan & Jane. Mannen, sla dit stukje lekker over, er is vast wel voetbal op TV.
(Of lees m’n artikel over 50 Typen Jane: Waar ben je?)

Disclaimer: deze lijst is niet alles omvattend noch 100% correct. Typen die hier niet tussen staan, ben ik nog niet tegenkomen. Indien nodig komt er vanzelf een update van deze lijst.

De trouwe Tarzan
Natuurlijk zijn niet alle mannen fout. Er zijn mannen die een leuke Jane hebben en écht trouw zijn (of altijd trouw zijn wanneer ze een Jane hebben). Laat ik dus met dit type beginnen, dan heb ik in ieder geval alle mannen blij gemaakt die dit stukje tóch lezen. En natuurlijk kunnen hun Janes nu trots naar hun man kijken. Mannen, jullie zijn geweldig. Ga zo door.

De jagende Tarzan
Wie kent deze man niet? Deze Tarzan zegt tegen zijn Jane dat-ie op jacht gaat naar voedsel. Het excuus bij uitstek om eropuit te trekken en de jungle in te gaan. Maar deze Tarzan is er een van het kaliber ‘fout figuur’. Want terwijl z’n lieve Jane (soms zelfs met een kleintje) trouw op ‘m zit te wachten, gaat deze man op zoek naar iets heel anders. Niet naar eten, maar naar avontuur met andere Janes. Onder het motto ‘wat niet weet wat niet deert’ trekt dit figuur de wijde wereld in. Hoe fout deze Tarzan écht is, weet ik niet want ik haak altijd vrij snel af. Wel weet ik dat dit type altijd een balletje op gooit en het in ieder geval probeert. Daar kan ik over meepraten.

De vreemdgaande Tarzan
Deze Tarzan jaagt niet alleen, maar vangt ook nog daadwerkelijk een prooi. Ik vermoed dat veel mannen die ik als ‘jagende Tarzan’ bestempel, misschien wel in deze sectie thuishoren. Tezamen met  die Tarzan die het gister op het terras wel heel gezellig had met een vrouw, die wij niet direct konden herkennen als zijn eigen vrouw. (Of waren we gewoon op te grote afstand van dit stel?).  Of die Tarzan die op de parkeerplaats van een hotel vurig een Jane staat te af te lebberen. Lassie zou er jaloers op zijn. Zowel deze Tarzan als Jane hadden een stationwagen en reden daarna allebei een andere kant op. Er hoeft natuurlijk helemaal niets aan de hand te zijn, maar het zag er net te spannend uit en conclusies trekken we nou eenmaal graag. Zeker als we toeschouwer mogen zijn van het spektakel.
Hoe dan ook, dit type bestaat zeker weten, maar omdat ik dan al afgehaakt ben zal ik het nooit kunnen bevestigen.

De eeuwig wachtende Tarzan
In de jungle lopen ook Tarzans rond die al jaren zoeken naar de Jane van hun leven, maar elke Jane lijken af te wijzen die voorbij komt. Te dik, te dun, te oud, te jong, te dit, te dat, te zus, te zo. De datingsites puilen uit met dit soort mensen (ja daar hang ik af en toe rond om te kijken wat er allemaal nog wordt aangeboden daarbuiten). Mannen die hopen op een perfecte Jane en daar geduldig op wachten. Tijd om te proberen hebben ze niet, tijd om af te wachten blijkbaar in overvloed. Ik vraag me soms wel eens af of ze zelf weten wat ze precies zoeken en hoe dat matcht met wat er echt toe doet?  Want ja, ik wil ook best een auto met park assist, maar dat heb ik helemaal niet nodig. Maar goed, ik hoop voor die mannen dat hun ideale Jane ook een keer écht voorbij komt en het allerbelangrijkste: dat ze haar dan herkennen. Anders is het natuurlijk zonde van al die gemiste Janes. Of is het stiekem bindingsangst, angst voor verandering? Maar heel eerlijk; DE ideale  Jane bestaat niet, want dat wordt het een Tarzan. Nee, hoor grapje. Haal je vooral niets in je hoofd. Volgens een dierbaar vriendinnetje zou een leven met de perfecte partner maar rete saai zijn. Denk het ook. (Note to self: Pas op dat ik niet tot de vrouwelijke variant van dit type ga behoren).

De vergelijkende Tarzan
Er zijn natuurlijk ook genoeg vrijgezelle Tarzans die het bij elke vrouw proberen. Van die types á la Jeroen Pauw die al een stuk of 100 Janes hebben versleten en voorlopig niet van plan zijn het rustiger aan te gaan doen. Onder het moto YOLO pakken ze alles wat los en vast zit, nou ja dat proberen ze in ieder geval. Janes die met dit type mee naar huis gaan moeten toch weten dat er voor hen nog 99 Janes waren en na hen nog zo’n 100 Janes zullen komen? Deze Tarzan lijkt mij alleen leuk als je zelf ook een vergelijker bent. Doe het wel veilig met deze Tarzan… een gewaarschuwde Jane telt voor twee.

De eeuwig vrijgezelle Tarzan
Ja, deze is er natuurlijk ook. Het type dat helemaal geen Jane wil, maar gewoon met z’n vrienden lekker wil stappen. Groot gelijk mannen! Zo’n Jane geeft toch alleen maar gezeur en gezeik en kost ook nog eens klauwen met geld. Geld waar je ook heel veel bier voor kunt consumeren. Lekker laten dus.

De gierige Tarzan
Ik ken ‘m nog uit vroeger tijden en ben er nu extra alert op; de gierige Tarzan. Deze jongen laat je jouw eigen drankje betalen, en het liefst nog die van hem erbij ook. En als-ie betaalt, komt het echt nog wel ter sprake dat-ie €5,- van je krijgt. De eerste stap in mijn selectieprocedure is dit type eruit filteren, been there, done that.

De Tarzan die vooral door moet blijven zoeken
Dit type hangt voornamelijk op datingsites en vormt zelfs daar een outcast . Het zijn mannen die eigenlijk net niet leuk zijn. Net geen goede kop, net geen leuke baan, net geen leuke kleren, net een paar kilo teveel of flink wat kilo’s te weinig, net niet fotogeniek en net niet creatief genoeg om een tekstje te maken dat die foto kan compenseren. Ze staan met een verkrampt gezicht (buikpijn? kiespijn?) op de foto, maar zetten daaronder wel “Ik ben een leuke, spontane man”. Tuurlijk ben je dat. Kop op, gewoon door blijven zoeken, op elk potje past een dekseltje.

De adviserende Tarzan
Ja ja, ook een Tarzan adviseert graag een vrijgezelle Jane. En soms met ontzettend slecht advies. De slechtste opmerking die ik ook al meerdere keren heb gehoord: “op jouw leeftijd zijn er niet zoveel leuke vrijgezelle mannen meer. Maar alles kan kapot. Gewoon eentje wegkapen dus”. Are you freakin’ kidding me? Zal ik eens even in jouw relatie beginnen dan?

Nee, bezette Tarzans en Janes, van mij hebben jullie helemaal niets te vrezen. Ik loop met een grote boog om bezette Tarzans heen, dat is namelijk alleen maar ellende en ellende heb ik al genoeg (had ik al verteld over mijn gestolen auto?). Ik kijk dus alleen maar naar alle leuke mannen daarbuiten. En als ik een leuke vrijgezelle, geschikte Tarzan zie, hoop ik dat het een trouwe is. En zo niet, dan wil ik het liever allemaal niet weten, want wat niet weet….

(Verder lezen? “Waar ben je?” 50 typen Jane)

Oorspronkelijke publicatie: 26 juni 2016

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.