De bijzondere vriendschap van Woef en Mia

0
(0)

Toen Mia de Poes op de boerderij Woef de Hond ontmoette werd ze helemaal blij. Woef was verdwaald en kwam per ongeluk op de boerderij terecht.
Het was helemaal niet de bedoeling van Woef om op de boerderij te komen wonen. Maar Woef had het er zo gezellig met Mia de Poes, Piggie het Varkentje en Mekkie het Schaap, dat hij besloot er voorlopig maar even te blijven. De andere dieren vonden een stoere hond wel een mooie aanvulling op de vriendengroep, maar vooral Mia de Poes was onder de indruk van Woef.
Woef was stoer en blafte als hij het ergens niet mee eens was. En hij was ook nog eens heel erg groot en sterk. Woef was altijd vrolijk en knipoogde ook vaak naar Mia.
Mia wist niet zo goed wat het was, maar ze vond Woef zo leuk. Zo blij was ze al tijden niet meer geweest.

Een tijd lang waren Mia en Woef hele goede vriendjes. Ze speelden samen met de bal, renden achter elkaar aan en stoeiden op het gras. De vriendschap tussen Mia en Woef was heel bijzonder. De andere dieren vonden dat ook. Ze waren altijd samen en als het tijd was voor een dutje lag Mia dicht tegen Woef aan en lag er een pootje van Woef om Mia heen. Piggie en Mekkie keken graag naar Mia en Woef en zeiden dan tegen elkaar: “Wat zijn ze lief voor elkaar he?”. Piggie het Varkentje was zo blij voor Woef en Mekkie het Schaap was heel blij voor Mia.

Maar op een dag gebeurde er iets. Woef wilde niet meer zoveel met Mia spelen. Als Mia vroeg of hij samen met haar achter de bal aan wilde rennen was Woef een beetje chagrijnig. En als Mia ging slapen kwam Woef niet altijd meer bij haar liggen. Mia werd er erg verdrietig van, maar durfde Woef niet te vragen wat er aan de hand was. Ze was bang dat Woef zou zeggen dat hij het eigenlijk niet meer leuk had op de boerderij en weer weg wilde. Op zoek naar het volgende avontuur. En zolang ze niets zei, hoopte ze dat Woef bij haar en de andere dieren zou blijven. En dus zei Mia niets, maar miste ze haar vriendje wel. Woef was er nog wel, maar het was niet meer zoals vroeger.

Na een tijdje besefte Mia dat het eerlijker was om Woef te vragen of hij nog wel gelukkig was op de boerderij met haar, Piggie en Mekkie. Ze verzamelde al haar moed en vroeg Woef: “Woef vind jij het nog wel leuk hier op de boerderij met ons?”.  Nog voor Woef het doorhad antwoordde hij: “Nee”. Mia schrok! Woef vertelde haar dat hij het heel leuk had gevonden op de boerderij maar dat het avontuur hem trok. Woef was nou eenmaal altijd op zoek naar avontuur, dat had hij altijd gedaan en hij wist niet beter. Als hij bij Mia en de anderen zou blijven zou hij ongelukkig worden, dat wist hij maar al te goed. En hoe graag hij ook wilde dat het anders was, Woef voelde aan alles dat hij weer verder moest. Op zoek naar de volgende boerderij om te kijken wat het leven hem nog meer zou brengen. Dus zo vertrok Woef weer, de wijde wereld in. Niet wetend waar hij heenging liep hij door tot hij het volgende avontuur zou vinden.

You liked this article?

Select the number of start you'd like to give to me

Average score 0 / 5. Vote count: 0

I have no rating yet, what do you think of this article?

Tof dat je dit artikel interessant vond....

Volg mij op Facebook en mis niets!