Hallo, ik ben Chantal

Ik ben Chantal Smink en sinds 2010 actief in de wereld van SEO en Content Marketing. Acht jaar werkte ik bij een online marketing bureau als SEO-Consultant, later Sr. SEO-Consultant en uiteindelijk Head of Content Marketing. Het is deze combinatie die zorgt voor mijn andere blik op SEO.
Als een van de weinige SEO-specialisten denk ik niet dat het voor iedereen weggelegd is om zo hoog mogelijk te ranken op felbegeerde keywords.
Sinds 2010 heb ik de SEO-wereld ingrijpend zien veranderen en vooral drukker zien worden: iedereen wil nu iets met SEO. Als jij er ook iets mee wilt, zul je dingen dus beter of liever anders moeten doen.
Ik zie twee richtingen: de verbreding opzoeken door middel van Horizontale SEO. Deze aanpak is vooral kleine spelers interessant, het idee is dat je op zoek gaat naar niches en gaten in de markt die voor de grote spelers niet interessant zijn.
De andere optie is mErketing: met je merk of bedrijf de hort op, jezelf in de kijker speler, online aandacht verdienen en een reputatie opbouwen. Dat laatste zal een voorwaarde zijn als je toch op die toptermen mee wil doen (en geen garantie helaas!).

De meest awesome SEO-nieuwsbrief!

Nieuws, ontwikkelingen en tips die je niet wilt missen. Deze nieuwsbrief mag eigenlijk geen nieuwsbrief heten, zo awesome is-ie. De enige nieuwsbrief die je niet direct verwijdert!

In de media:

Reviews

Linda Poucochinho
"Een verademing om te ervaren dat SEO ook op deze manier kan werken"
Lees verder
Niemand kan beter over jouw producten vertellen dan jijzelf, dat moet je helemaal niet willen uitbesteden.” In de 10+ jaar dat ik online actief ben, was dat de eerste keer dat een expert me geen werk uit handen probeerde te nemen, maar juist vertelde dat ik het bij mezelf moet houden.
Em Burfitt
"Chantal is een fantastische leraar"
Lees verder
Ik ben nu 5 jaar copywriter, ik heb ternauwernood de ‘keyword stuffing’ dagen overleefd. Chantal’s aanpak is precies zoals ik altijd heb willen werken maar ik wist niet dat het mogelijk was. Ze is een fantastische leraar en maakt dingen niet onnodig ingewikkeld zodat mensen zoals ik ook kunnen begrijpen hoe SEO werkt.

Fotogalerij