Hallo, ik ben Chantal

Ik ben Chantal Smink en sinds 2010 actief in de wereld van SEO en Content Marketing. 

Acht jaar werkte ik bij een online marketing bureau als SEO-Consultant, later Sr. SEO-Consultant en uiteindelijk Head of Content Marketing. 

Sinds augustus 2021 ben ik actief als Freelance SEO- en Contentstrateeg. 

Ik vind het ontzettend leuk om over SEO & Content te praten. Daarom schrijf ik zo nu en dan een artikel op Marketingfacts, heb ik een podcastserie op Spotify en mag ik regelmatig in podcasts van anderen langskomen. 

Mijn werk

Interviews:

Mijn blik op SEO

Als een van de weinige SEO-specialisten denk ik niet dat SEO een afvinklijstje is. Met wat simpele optimalisaties kom je er niet en keywords zijn in mijn optiek geen goede basis. 

Sinds 2010 heb ik de SEO-wereld ingrijpend zien veranderen en vooral drukker zien worden: iedereen wil nu iets met SEO. Als jij er ook iets mee wilt, zul je dingen dus beter en anders moeten doen want weet wel: de lat van Google ligt echt inmiddels wel hoog. 

Horizontale SEO

Een mogelijke optie is de verbreding opzoeken door middel van Horizontale SEO. Deze aanpak is vooral kleine spelers interessant, het idee is dat je op zoek gaat naar niches en gaten in de markt die voor de grote spelers niet interessant zijn. Hierbij is jouw ideale klant het uitgangspunt en niet keywords die je in keyword onderzoek vindt. Het gaat om de vragen, pijnpunten, angsten, frustraties, zorgen, doelen, interesses etc. van je klant. 

Autoriteit opbouwen d.m.v. merketing

Daarnaast is het noodzakelijk om met merketing aan de slag te gaan: met je merk of bedrijf de hort op, jezelf in de kijker speler, online aandacht verdienen en een reputatie opbouwen. Dat laatste zal zeker een voorwaarde zijn als je toch op die short tail keywords met veel zoekvolume mee wil doen (en geen garantie helaas!).

Cases

Succes case:

Jong & Laan verslaat grote spelers als Deloitte, PWC & EY

“De Jong & Laan zijn een stuk minder afhankelijk van hun naamsbekendheid en zijn grotendeels vindbaar op niet-merknaam zoekwoorden”.

Onderzoek naar accountantskantoren & SEO zoals gepubliceerd op Searchsignals.nl

Succes case:

Hypotheekshop effectiefste SEO-strategie

“Procentueel gezien stijgt Hypotheekshop.nl er met kop en schouders bovenuit als partij met de effectiefste SEO-strategie”.

Onderzoek naar winnaars en verliezers zoals gepubliceerd op Adformatie.nl

De meest awesome SEO-nieuwsbrief!

Nieuws, ontwikkelingen en tips die je niet wilt missen. Deze nieuwsbrief mag eigenlijk geen nieuwsbrief heten, zo awesome is-ie. De enige nieuwsbrief die je niet direct verwijdert!

Reviews

Linda Poucochinho

5/5

“Een verademing om te ervaren dat SEO ook op deze manier kan werken”

Niemand kan beter over jouw producten vertellendan jijzelf, dat moet je helemaal niet willen uitbesteden.” In de 10+ jaar dat ik online actief ben, was dat de eerste keer dat een expert me geen werk uit handen probeerde te nemen, maar juist vertelde dat ik het bij mezelf moet houden.

Em Burfitt

5/5

“Chantal is een fantastische leraar”

Ik ben nu 5 jaar copywriter, ik heb ternauwernood de ‘keyword stuffing’ dagen overleefd. Chantal’s aanpak is precies zoals ik altijd heb willen werken maar ik wist niet dat het mogelijk was. Ze is een fantastische leraar en maakt dingen niet onnodig ingewikkeld zodat mensen zoals ik ook kunnen begrijpen hoe SEO werkt.

Getipt door SEO BENELUX:

Must listen SEO Podcast

Mijn SEO podcast wordt getipt door SEO Benelux

Must read SEO boek

Het boek 'Handboek SEO & Contentstrategie' wordt getipt door

Een van de 11 SEO-ers van het jaar 2022

Chantal Smink een van de SEO's van het jaar 2022 door SEO Benelux

Fotogalerij

Mini CV

Freelance SEO-strateeg
Freelance SEO-strateeg2021- heden
Lees verder
In 2021 ben ik voor mezelf begonnen als Freelance SEO- en contentstrateeg. Je kunt bij mij terecht voor advies, coaching, training en begeleiding.
YourSurprise
YourSurprise2020-2021
Lees verder
Bij YourSurprise was ik verantwoordelijk voor alle SEO-activiteiten van 26 websites voor 23 landen. Cruciaal voor het succes is prioriteiten stellen en schalen.
Maxlead Online Marketing
Maxlead Online Marketing2012-2019
Lees verder
Ik heb ruim 7,5 jaar gewerkt bij Maxlead als SEO-consultant, Sr. SEO-consultant en later Head of Content Marketing. Ik heb gewerkt voor mooie namen zoals KWF, Rijksoverheid, BPD, ABN AMRO, Sparta, Wolters Kluwer, Centric en Manpower.
Spreker, Auteur, Podcaster
Spreker, Auteur, PodcasterDiverse platformen
Lees verder
Ik vind het ontzettend leuk om te vertellen over SEO, vandaar dat ik graag spreek op evenementen of in podcasts van anderen. Daarnaast heb ik mijn eigen podcastserie op Spotify, schreef ik een boek en ben ik actief op instagram.