Hallo, ik ben Chantal

Ik ben Chantal Smink en sinds 2010 actief in de wereld van SEO en Content Marketing. Acht jaar werkte ik bij een online marketing bureau als SEO-Consultant, later Sr. SEO-Consultant en uiteindelijk Head of Content Marketing. Het is deze combinatie die zorgt voor mijn andere blik op SEO. 

Als een van de weinige SEO-specialisten denk ik niet dat het voor iedereen weggelegd is om zo hoog mogelijk te ranken op felbegeerde keywords

Sinds 2010 heb ik de SEO-wereld ingrijpend zien veranderen en vooral drukker zien worden: iedereen wil nu iets met SEO. Als jij er ook iets mee wilt, zul je dingen dus beter of liever anders moeten doen. 

Ik zie twee richtingen: de verbreding opzoeken door middel van Horizontale SEO. Deze aanpak is vooral kleine spelers interessant, het idee is dat je op zoek gaat naar niches en gaten in de markt die voor de grote spelers niet interessant zijn.

De andere optie is mErketing: met je merk of bedrijf de hort op, jezelf in de kijker speler en online aandacht verdienen. Dat laatste zal een voorwaarde zijn als je toch op die toptermen mee wil doen (en geen garantie helaas!). 

Handboek SEO & Contentstrategie

Handboek SEO & Contenstrategie

In 2022 publiceerde ik mijn eerste echte boek over SEO.

Wil jij alles leren over het opstellen van een contentstrategie voor SEO? Dan is dit handboek iets voor jou. In 208 pagina’s vertel ik je alles over de veranderingen in Google, wat dit voor jou betekent en waar – in mijn optiek – de kansen nog wel liggen (en waarom).

SEO-Podcast & Insta SEO

Natuurlijk wil ik zelf het goede voorbeeld geven van mErketing, daarom ga ik de hort op met mijn verhaal. Niet alleen heb ik een boek geschreven, ik probeer ook via mijn SEO-podcast en via Instagram in contact te komen met een nieuw publiek. 

De podcastafleveringen zijn te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. Het zijn afleveringen van ongeveer 10-15 minuten waarin ik telkens een onderwerp behandel. 

Naar de podcasts op Spotify

Op Insta krijg je een inkijkje in mijn leven en deel ik regelmatig nieuws, tips en tricks. 

Naar mijn Insta 

SEO-podcast en Insta

Fotogallerij

Met Matt Cutts, voormalig hoofd Google Webspam Team. Pubcon Las Vegas 2014

spreken op SEO Benelux in Gent 2022

Spreken op het SEO-Benelux event in Gent, mei 2022

Chantal Smink in SEO Benelux

Interview in SEO-Benelux lunch webinar met Mathias Noyez

SEO-training geven

Training geven SEO & Content voor E-commerce team

Spreken over SEO en content marketing

Spreken op de Maxlead klantendag 2019

Spreken op de Maxlead klantendag in 2018

Zij hebben al ervaring

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 8 reviews)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Alle reviews van voorgangers

Niet moeilijker dan nodig

Rated 5 out of 5
20 juni 2022

“Niemand kan beter over jouw producten vertellen dan jijzelf, dat moet je helemaal niet willen uitbesteden.” In de 10+ jaar dat ik online actief ben, was dat de eerste keer dat een expert me geen werk uit handen probeerde te nemen, maar juist vertelde dat ik het bij mezelf moet houden. Daarnaast kreeg ik meteen een aantal handvatten en een soort rode draad om de SEO voor mijn niche zelf op te kunnen pakken waarbij Chantal altijd beschikbaar is om even te klankborden met de woorden “jij kunt dit”. Een heerlijke boost van vertrouwen en een verademing om te ervaren dat SEO ook op deze manier kan werken als je het zelf wilt kunnen doen. Ik raad iedereen die met SEO aan de slag wil (laten) gaan met Chantal in zee te gaan.

Linda Poucochinho

Consultancy-ervaring:

In de spotlights

Chantalsmink.nl SEO podcast
Chantal in SEO podcast Dennis & Martijn
Chantal Smink in OAK podcast
BrightonSEO