SEO-podcasts
In deze podcast ga ik in op dingen die je in SEO-tools vindt. We gaan het hebben over het belang van groene vinkjes, wat je moet met toxic links en hoe belangrijk je domein autoriteit eigenlijk nog is.
Er zijn een aantal handige SEO-tools zoals SEMrush, Ahrefs, Searchmetrics en Majestic. Veel mensen die beter vindbaar willen worden in Google gebruiken zo’n tools om hun prestaties te verbeteren. De ene tool is net wat mooier, duurder of goedkoper dan de andere maar in grote lijnen kunnen ze eigenlijk allemaal min of meer hetzelfde.
Naast deze specifieke SEO/marketingtools heb je ook nog tools als Yoast of Rankmath om de informatie op je website mee te beheren.
Hoewel tools heel handig kunnen zijn, is het wel goed om je bewust te zijn van hoe je ze wilt/gaat/moet gebruiken.
Liever lezen? Over groene vinkjes, toxic link, autoriteitsscores en meer
Veel bedrijven maken content voor SEO. Wat mij betreft is dat de allerslechtste drijfveer. In deze podcast leg ik uit waarom SEO an sich de slechtste drijfveer is voor content en bespreek ik nog 7 andere fouten die veel gemaakt worden binnen de B2B.
Liever lezen? Veelgemaakte fouten binnen SEO & Content in de B2B
Misschien heb je er wel eens over gehoord: Zero Search Volume Keywords, het zijn keywords waar geen zoekvolume op zit.
Bestaat dat? Ja zeker! Er zijn enorm veel zoekopdrachten die je niet in keyword tools terugvindt of waarvan keyword tools zeggen dat er geen zoekvolume op zit.
In deze podcast lever ik het bewijs dat ze wel degelijk bestaan en reken ik voor of het interessant is om je er op te focussen.
Liever lezen? Zero Search Volume Keywords: bestaan ze echt?
Het vinden van de juiste zoektermen is cruciaal voor een goede SEO-strategie. De meeste mensen die met SEO bezig zijn gebruiken hiervoor keyword tools. Helaas kleven daar, zoals in een eerdere podcast besproken, flink wat nadelen en beperkingen aan.
Hoe vind je dan wel gouden zoekopdrachten die passen bij je gebruiker en doorgaans ook nog eens minder beconcurreerd zijn (uitzonderingen daargelaten).
Liever lezen? Zo vind je gouden zoektermen voor SEO
Tijdens het search on event eind september kondigde Google veel nieuwe snufjes aan. De meest interessant zijn de nieuwe features die in de SERP getoond zullen worden. Deze hebben namelijk direct impact op jouw SEO-strategie en gaan je mogelijk verkeer en omzet kosten.
In deze podcast bespreek ik een aantal van de belangrijkste ontwikkelingen en leg ik uit wat dit voor je betekent. Ook ga ik in op de vraag waarom Google dit allemaal doet, wat zijn ze toch in vredesnaam aan het doen en waarom?
Liever lezen? Search on 2022: de SERP op z’n kop
Je hoort er steeds meer mensen over: content laten schrijven door AI tools. Er komen steeds meer tools die tekstuele content voor jou kunnen maken, ook in het Nederlands. Is het slim om deze schrijftools in te schakelen? Wat kun je van zo’n tool verwachten en waar schiet zo’n tool echt te kort (want dat doen ze!). En wat vindt Google eigenlijk van content geschreven door AI?
In deze aflevering doe ik verslag van mijn ervaring met copy tools, leg ik uit wat AI tools goed kunnen en minder goed (en waarom ze dat goed of minder goed kunnen) en geef ik antwoord op de vraag of je ze wel of niet moet gebruiken.
Liever lezen? Content geschreven door AI: goed idee of niet?
Google zegt het zelf: Search runs on hundreds of algorithms and machine learning models. Elk algoritme en model heeft een specifieke rol in het tot standkomen van goede resultaten.
Welke algoritmes zijn er? Wat doen die? En wat betekent dat voor ons? Uit alle informatie kan ik in grote mate 4 manieren onderscheiden waarop Google AI en ML gebruikt.
En misschien nog wel het belangrijkste? Wat zijn de gevolgen van AI en ML op de manier hoe we SEO doen? Zijn de bekende elementen nog wel ranking factors als de algoritmes zelf mogen leren hoe ze de zoekresultaten kunnen verbeteren?
Liever lezen? De rol van AI & ML in SEO
“Jij bent in staat om SEO-proof teksten te maken”, je ziet het maar al te vaak staat in vacatures. Maar het kan ook zijn dat je opdrachtgever vraagt of een tekst wel SEO-proof is. Maar wat is dat dan? En wanneer is een tekst SEO-proof? En is dat voldoende om mee te doen in SEO?
In deze podcast ga ik uitgebreid in op het containerbegrip ‘SEO-proof’ en leg ik uit wanneer ik denk dat een tekst SEO-proof is, welk criterium wat mij betreft het aller-allerbelangrijkst is en wat er nog meer bij komt kijken want helaas pindakaas: SEO-proof is echt niet voldoende om de oorlog mee te winnen.
Liever lezen? Wanneer is content SEO-proof?
Donderdag 18 augustus kondigde Google de Helpful Content Update aan, een update waarmee Google website en content wil belonen die de gebruiker verder helpen.
In deze podcast praat ik je in 15 minuten bij over deze update, wat het inhoudt, of je er bang voor moet zijn en wat je nu moet doen.
Liever lezen? Helpful Content Update: hoe maak je behulpzame content
Natuurlijk gaan we volgend jaar weer 10, 20 of 30% groeien in SEO qua verkeer en omzet. Uhm, nou… niet te snel. Er zijn een aantal ontwikkelingen die nog wel eens roet in het eten kunnen gooien. Zo is Google vooral bezig met het houden van de gebruiker in plaats van het doorsturen naar andere sites.
In deze podcast praat ik je bij over deze ontwikkelingen en leg ik uit wat dit betekent voor jouw SEO-doelen.
Liever lezen: Hoeveel % ga jij groeien met SEO?
EAT is een belangrijk fenomeen, het helpt Google om te bepalen welke partij betrouwbaar is, een autoriteit is op een vakgebied en wie zichzelf met recht dé expert mag noemen. Maar hoe werkt EAT precies? En wat heeft het te maken met de Quality Raters Guidelines? En wat staat daar eigenlijk in?
In deze podcast praat ik de SEO-specialist bij die meer hierover wil weten.
Liever lezen? Google EAT & Quality Guidelines uitgelegd.
Volg een willekeurige SEO-groep op Facebook, Twitter of waar dan ook en je ziet vanzelf de vraag: waarom indexeert Google mijn pagina niet? Belangrijk detail: in deze gevallen gaat het niet om een technisch foutje maar om een bewuste keuze van Google. Hoe zit dat? En hoe kun jij voorkomen dat jou hetzelfde overkomt? Waarschijnlijk maak ook jij je namelijk schuldig aan de oorzaak.
Liever lezen: Waarom indexeert Google mijn pagina niet?
Natuurlijk wil je volgen wat de waarde is van je domein en hoeveel meer je domein waard is geworden door al het harde linkbuilding-werk. Toch denk ik dat je kijkt naar metrics die in essentie er niet toe doen. Hoe dat zit en waar je wel op moet sturen vertel ik je in deze podcast.
Liever lezen: Waarom je niet moet sturen op Domein Autoriteit.
Linkbuilding is een hot topic binnen SEO. Toch denk ik dat het maandelijks zoeken naar links, links kopen en links ruilen niet de beste methode is als je duurzaam succes wilt opbouwen. Samen met SEO-collega Floris van Vreedendaal dook ik in de wereld van linkbuilding.
Wil jij het echt duurzaam aanpakken? Dan vertel ik je in deze podcast hoe je aan de meest waardevolle links komt.
Liever lezen: Vergeet linkbuilding, zó kom jij aan waardevolle links.
Wie met SEO aan de slag gaat en online onderzoek doet, stuit al snel op veel bedrijven waar je “de hele SEO” aan kunt uitbesteden. Vooral op het gebied van contentcreatie en linkbuilding zie je veel van deze bedrijven.
Maar kún je SEO eigenlijk wel uitbesteden en kun je daarmee goede resultaten behalen? Op die vraag geef ik antwoord in deze podcast.
Liever lezen? SEO uitbesteden of zelf doen?
In deze podcast ga ik het weer hebben over een nieuwe website, maar dit keer gaat het over SEO-valkuilen. Want waar moet je aan denken bij de bouw van een nieuwe site? Is het voldoende als jouw website SEO-vriendelijk is? Heb je een SEO-specialist nodig of is dat weg gegooid geld?
In 15 minuten praat ik je bij over een aantal valkuilen die je SEO kunnen maken of breken.
Liever lezen? SEO en een nieuwe website