SEO-podcasts
Het lijkt zo’n klein detail: productvarianten. Hoe ga je om met producten die verschillende maten, kleuren of andere eigenschappen hebben? Als je hier bij de bouw al niet goed over nadenkt, heb je kans dat je shop alleen producten heeft en geen unieke product-URL’s per variant. En dat kan zonde zijn, want een unieke URL per productvariant kán een slimme keuze zijn.
In deze podcast geef ik je 5 criteria om je te helpen te kiezen: ga je voor 1 product waarbij alle varianten een selectie/filter zijn of is het misschien toch handiger om per product de varianten een unieke, indexeerbare URL mee te geven?
Liever lezen? SEO voor webshops: producten en varianten
In deze podcast ga ik in op de specifieke aanpak van SEO als het gaat om recruitment en vacatures. Vooral bij bedrijven waar recruitment niet hun hoofdtaak is (zoals wel het geval is bij uitzendorganisaties)zie je dat er geleund wordt op individuele vacatures die vaak ook nog eens op een subdomein staan.
De vacaturemarkt is echter een flink beconcurreerde markt met grote spelers zoals Indeed, Glassdoor, Nationale Vacaturebank en natuurlijk de uitzendorganisaties. Welke opties heb je als voor je eigen bedrijf personeel zoekt?
In deze podcast geef ik je in 15 minuten 6 nuttige tips om je op weg te helpen.
Liever lezen? SEO voor recruitment & vacatures
Veel mensen zijn benieuwd hoe ik mijn eigen SEO aanpak. Hoe ga ik om met keywords, topics, m’n site en linkbuilding? Spoiler: ik doe nu bijna niks aan directe SEO-activiteiten. Deels omdat SEO nu geen belangrijk kanaal voor mijn business is, maar dat is niet de enige reden.
Wel ben ik druk bezig met allemaal andere dingen die op enig moment heel belangrijk zullen gaan zijn voor mijn prestaties in SEO. In deze podcast vertel ik je wat ik allemaal wel doe en met welke reden. Hopelijk kan ik je nog wat inspireren!
Liever lezen? Hoe ik mijn eigen SEO doe
Wat is het verschil tussen SEO voor B2B en B2C-spelers? Doorgaans gaat B2B om diensten, een lange besluitvorming, een grote groep mensen (de DMU), hoge aankoopbedragen en vaak een eenmalige aankoop. Bij B2C gaat het vaak om producten, lage prijzen en de aankoopfrequentie. Maar is deze kennis voldoende om de juiste SEO-strategie op te baseren of is het handiger om een ander onderscheid te maken en op basis daarvan een SEO-strategie op te stellen?
In deze podcast stel ik 4 alternatieve groepen op basis van bedrijf, soort product/dienst en markt.
Dé vraag die iedereen bezig houdt: hoe kom ik op 1 in Google. In deze podcast geef ik je 3 concrete tips om de rankings in Google te bestormen. Volg ze alledrie op en je staat gegarandeerd…. nee sorry, dit is onzin natuurlijk.
Op 1 komen in Google doe je niet zomaar. In 90% van de markten en gevallen denk ik zelfs dat het je nooit gaat lukken om op 1 te komen als je niet al jaren bezig bent, een grote speler bent of en een diepe portemonnee hebt.
Maar goed er zijn ook nog markten waar het -denk ik- nog wel kan. Wil jij weten hoe ik denk dat de weg naar de top in Google eruit ziet? In deze podcast geef ik in 25 minuten mijn kijk op de zaak. Stroop je mouwen maar vast op!
Liever lezen? Hoe kom ik op 1 in Google?
Een angst die veel mensen hebben met betrekking tot SEO en content is dat blogs en categoriepagina’s elkaar kannibaliseren. Als je geen goed plan hebt, is dit inderdaad een reëel gevaar. Het gevolg is dat Google de “verkeerde” pagina laat zien op een zoekterm.
Dit probleem is op een hele simpele manier te voorkomen. In deze podcast vertel ik je wat deze simpele manier is en geef ik een voorbeeld hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.
Liever lezen? Duplicate content tussen blog en categoriepagina voorkomen
Een van de meest gestelde vragen tijdens SEO & contenttrainingen is: maak 1 lange blog of meerdere kleine blogartikelen? Het antwoord is: it depends (sorry, cliché). In deze podcast leg ik uit waar het van af hangt en geef ik je de allerbelangrijkste tip om zelf in het vervolg (simpel) deze vraag te kunnen beantwoorden voor elk onderwerp dat je kiest.
Liever lezen? Een lange blog of meerdere kleine?
Google is druk bezig met de ontwikkeling van AI, niet alleen in het algoritme maar ook om zelf content te maken. Google MUM werd vorig jaar aangekondigd door Google, hierbij gaven ze aan dat ze met MUM in staat zijn om content in 75 talen te verwerken en te produceren. – haal even adem – Produceren! Dat betekent dat niet langer andere websites je concurrent zijn, maar dat Google je concurrent wordt. In deze podcast ga ik dieper in op MUM en maak ik een sprongetje naar de Mensen vragen ook, want het lijkt er verdacht veel op dat we daar een beetje kunnen zien hoe goed Google er al in is.
Liever lezen? Alles over Google MUM en Mensen vragen ook
Niet alleen vind ik dat je vaker in de voorkant van Google moet kijken, zo eens per maand zou je eens moeten rondneuzen in de voorkant van Google USA. Alles wat in Nederland wordt uitgerold, wordt eerst getest in de VS. Nieuwe modules? Eerst live in de VS. Door te kijken wat er daar gebeurt, kun je jezelf een beeld vormen van wat je kunt verwachten op een later moment in Nederland.
Komt alles uit de VS naar Nederland? Vast niet, er zullen dingen bij zijn die wellicht in onze markt niet werken. Komt het morgen naar hier? Vast ook niet. Maar het geeft wel een heel duidelijk beeld van wat er gebeurt.
In deze podcast bekijk ik op de zoektermen white wine, mascara, running gear women, girls dresses en gift for mother hoe de SERP er in Amerika bij staat.
Liever lezen? SEO & Google USA
Hallelujah! Een nieuwe website die ons gaat verlossen van al onze problemen.
Dat is wat bedrijven denken als er akkoord is voor de bouw van een nieuwe site. Bij mij gaan alle alarmbellen al af: het project is ingewikkeld, complex en een recipe voor disaster. Hoe groter de verwachtingen, hoe perfecter de website moet en hoe complexer het project wordt. In deze podcast bespreek ik deze en 9 andere valkuilen die je kunt tegenkomen als je een nieuwe site gaat bouwen.
Ooit hadden we bloggers, nu hebben we vloggers. Ze zitten op social media en maken vaak fantastische content. Denk aan coaches en therapeuten. Hun hele hebben en houwen staat op social media en op hun website, nou ja daar staat weinig. Eeuwig zonde want er kleven flink wat nadelen aan social media. En een website compenseert al die nadelen. Daarom een pleidooi om meer liefde te hebben voor je website en tips hoe je jouw social media en website op elkaar laat aansluiten.
Liever lezen? Social media en je website: zo versterken ze elkaar!
Een blog levert niks op, zeggen mensen vaak. Toch denk ik dat je dit in grote mate zelf in de hand hebt. Als je blog niks oplevert, komt dat vaak doordat je zelf wat steken laat vallen. In deze podcast bespreek ik veelgemaakte fouten en geef ik tips om meer verkeer en omzet uit je blog te halen.
Liever lezen? Tips voor meer verkeer en omzet met je blog
In de vorige podcast aflevering heb ik verteld over een andere manier om je contentstrategie voor SEO op te stellen: namelijk op basis van persona’s. Ook het in kaart brengen van de klantreis kan je helpen aan nieuwe inspiratie en input. Mits je het pragmatisch aanpakt want je kunt het jezelf ook heel ingewikkeld maken. In deze aflevering leg ik je uit hoe je dit aanpakt en hoe je het moet afrekenen.
Lees het blogartikel 3 alternatieven manieren om je contentstrategie op te stellen
Bijna iedereen stelt een SEO-strategie op naar aanleiding van keyword onderzoek. Wie mij kent, weet dat ik daar niet heel erg van hou. Iedereen gebruikt namelijk dezelfde tools, vindt dezelfde keywords en bedenkt dezelfde contentstrategie. Op die manier wordt het erg lastig je te onderscheiden van je concurrenten. Daarbij zul je onherroepelijk gaan mikken op keywords, terwijl er zoveel meer potentie in Google zit. In deze aflevering ga ik in op een van de manieren om andere onderwerpen te bedenken: content op basis van persona’s.
Lees het blogartikel 3 alternatieven manieren om je contentstrategie op te stellen
In deze aflevering praat ik je in 37 minuten bij over alle belangrijke ontwikkelingen binnen SEO & Google en hoe dat jouw kansen voor het komende jaar beinvloedt. Zo bespreek ik in deze podcast onder meer:
- Waarom heb je mogelijk steeds minder SEO-verkeer terwijl posities stijgen of gelijk blijven?
- Hoe kun je de impact van SEO blijven meten juist als het verdwijnen van cookies straks de attributie (zo goed als) onmogelijk maakt?
- Welke KPI’s moet je serieus gaan overwegen om het succes van SEO af te meten?
- Hoe wij Google steeds slimmer maken met ons klikgedrag in de Mensen vragen ook en welke invloed dat mogelijk heeft op de soorten SEO-resultaten die je ziet
- Welke SERP-features heeft Google nog meer aangekondigd?
- Waarom biedt informatieve content wat mij betreft dé kans voor 2022?
Als rankings niet hét meetinstrument om je SEO-prestaties te meten zoals ik in aflevering 8 zeg, hoe kun je dan wél in kaart brengen hoe SEO presteert en wat SEO bijdraagt? Want er gebeurt een hoop in de SERP en dat invloed heeft op je resultaten. Zo kan het zijn dat je SEO-verkeer groeit, maar dat de omzet minder hard mee groeit of dat een blog wel verkeer trekt maar geen conversies oplevert. Hoe zit dat? En wat zijn wat mij betreft de kpi’s om de échte waarde van SEO in kaart te brengen? In deze 10e en laatste podcast voor de zomerstop ga ik hier dieper op in!
Liever lezen? KPI’s van de toekomst om succes SEO te meten