Coaching: SEO & OnLINE Markting

Chantal-Smink-spreker-SEO-Content

Ik ben chantal en help je graag

Wil jij sparren met iemand met veel ervaring met SEO, Content Marketing en Lead generatie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Wat mag je van mij verwachten: vernieuwende invalshoeken, creatieve ideeën en een praktisch plan van aanpak. 

Ik ga je niet helpen om hoger te ranken, wel om meer SEO-verkeer binnen te krijgen. Ook help ik je om het juiste kanaal voor elk moment te vinden en ik ga je helpen met het maken van een goede contentstrategie.

Ik heb wel een eis die ik aan jou stel: je staat open voor een nieuwe blik en visie en bent bereid om dingen anders te gaan doen. Van mij krijg je niet het antwoord dat je wilt, wel het antwoord dat je nodig hebt.

Dit is wat ik voor jou kan doen:

SEO-strategie en tips

SEO en Online Marketing Strategie en slim advies

SEO gaat om creativiteit en kijken waar kansen liggen. Samen gaan we aan de slag.

Content Marketing

Creatie van content en blogs SEO

Wil je jouw doelgroep op een kwalitatieve manier bereiken? Ik help je!

E-commerce

SEO voor ecommerce

Vindbaar op toptermen kan lastig zijn. Hoe ga je slimmer verkeer trekken via SEO?

B2B en leadgeneratie

Hulp en advies bij B2B Lead generatie

Kwalitatieve leads bereiken vraagt om een andere aanpak. Ik help jou met SEO & content.

SEO-strategie: coaching en advies met een frisse blik

Boek handleiding SEO aan het schrijven

Met mijn visie (niet hoger ranken, wel breder) krijg je gegarandeerd een frisse blik op SEO en de kansen die er wel en niet zijn. Heel veel kan er namelijk niet en daar zal ik ook eerlijk over zijn. Als jij niet tot de grootste spelers in de markt behoort met minstens evengrote budgetten en resources, dan is de kans dat je ooit hoog zult ranken in Google gewoon minimaal.

Maar geen paniek: ik help je graag om te kijken waar de kansen nog wel liggen om hoger te ranken en waar de kansen liggen om breder te ranken. Er is namelijk meer dan top termen!

Ik kan je helpen met:

 • Opstellen van een SEO-strategie
 • Een SEO-contentplan opstellen
 • SEO-uitvoering & content schrijven
 • SEO-rapportages en monitoring
 • Advies bij bouwen nieuwe website
 • SEO-trainingen voor je team

Online Marketing & Content Marketing Strategie

Als je goede resultaten wilt bereiken, is het handig om je online marketing strategisch aan te pakken. We bekijken waar jouw potentiele klant zich op welk moment bevindt en hoe je hem of haar daar kunt bereiken. Het maakt hierbij niet uit of je actief bent in de B2B of B2C. De afgelopen jaren heb ik zowel spelers in de B2B-markt als B2C-markt geholpen om online marketing strategisch in te zetten. De basis voor de online marketing strategie is uiteraard de customer journey.

Ik kan je helpen met:

 • Hoe zit de customer journey van jouw potentiële klant eruit?
 • Welk kanaal zet je wanneer in?
 • Waar reken je de kanalen op af?
 • Waar zitten de zwakke schakels in je huidige strategie?
 • Hoe kun je de komende jaren je groei waarborgen?
SEO-training geven

Marketing in de B2B

Spreken over SEO en content marketing

Koud bellen kan anno 2021 echt niet meer. De focus is verschoven van verkopen naar helpen door relevantie.

In de salesorganisatie van nu zorg je dat jouw potentiele klanten opgewarmd zijn. Daarna is het eenvoudiger om contact met ze op te nemen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door in een See- of Think-fase al in contact te komen met je buyer persona. De crux is om te weten waar jouw persona ‘s nachts van wakker ligt, wat zijn of haar doelen zijn en waar hij of zij tegenaan loopt. Als je dat weet, kun jij ervoor zorgen dat jouw bedrijf op het juiste moment op de juiste plaats is. Daarna kun je op basis van vertrouwen het gesprek aan gaan met je gewenste klant. Effectiever dan koud bellen toch?

Leadgeneratie

In sommige branches heeft de klant nu eenmaal een langer aankooptraject. Denk aan een high involvement aankoop zoals de aanschaf van een nieuwe dakkapel of een nieuwe auto, maar ook het ondergaan van een plastisch chirurgische ingreep. Bij dit soort trajecten wil je natuurlijk vindbaar zijn op belangrijke zoektermen in Google, maar er is meer. Door al in een vroeg stadium je klant verder te helpen bouw je een relatie op. 

Ben jij actief in een branche waar de klant een lange buyer journey heeft? Dan kijken we samen hoe je kunt zorgen dat de klant jou op geen enkel moment kan missen. 

Ik help je met:

 • het in kaart brengen van de klantreis
 • het in kaart brengen van de informatiebehoefte op elk moment
 • de vertaalslag naar relevante content
 • de opvolging: hoe gaan we de content succesvol inzetten?
Spreken over SEO & content

Consultancy-ervaring:

CV Chantal Smink

Al vanaf 2006 ben ik werkzaam in de online marketing. Via een stage ben ik het vakgebied terecht gekomen en heb het nooit meer verlaten. Toen ik in 2010 werkte bij TUI ben ik per toeval het specialisme van SEO ingerold: wat een tof vakgebied was dat! Daar wilde ik meer mee gaan doen.

In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar bureauzijde en ben gaan werken voor Maxlead in Oegstgeest. Als Sr. SEO-Consultant en later Head of Content Marketing heb ik enorm veel grote en kleine partijen  geholpen om beter vindbaar te worden met de juiste content. Naast de klanten die je hierboven ziet, heb ik ook gewerkt voor Carglass, HunterDouglas (Luxaflex), Basic-Fit, BPD (Bouwfonds), ABN AMRO, Pabo/Beate Uhse en nog veel meer.

Tegenwoordig ben ik nog steeds bezig met SEO maar doe ik het wel anders. Al bij Maxlead merkte ik dat anders tegen SEO aankijk dan andere SEO-specialisten. In mijn optiek heeft het namelijk geen zin om te willen ranken op top termen als jij een kleine speler bent. Zichtbaarheid in Google op top termen is Champions League-niveau en dat is niet voor iedereen weggelegd. Dat is niet erg: er zijn nog genoeg andere kansen!

chantal smink freelance seo consultant