De SEO-podcast die meer dan 14.000x gedownload is

SEO Podcast by Chantal Smink

In mei 2021 publiceerde ik mijn eigen podcast. Nu 3 jaar later staan er bijna 100 afleveringen online en tik ik een van deze dagen de 14.000 downloads aan. Toen ik m’n podcast kit voor beginners kocht, had ik geen idee dat ik er 100 afleveringen verder nog zou zijn. 

Weten waarom het zo’n succes is?  Luister ‘m zelf en kom erachter waarom!

Reacties

Cieleke"Súper inspired weer!!!👍🙌"
Lees verder
Podcast #69: SEO met Don Vermeer
Hidde"Goede insteek, helder uitgelegd en triggerend! "
Lees verder
Podcast #64: Emerce Digital Marketing Live 2023
Harmke"Ik luister nu fanatiek je podcasts en val van de ene verbazing in de andere maar word er vooral blij van"
Lees verder
Algemene reactie via Linkedin
Jojanneke"Geweldige aflevering, zoals al je podcasts. Bedankt voor het delen van je kennis!"
Lees verder
Podcast #66: Wat is people-first content en hoe maak je het?

Beste podcasts:

Podcast # 98: Video's voor SEO en andere kanalen

Content waarmee je jezelf kan onderscheiden, dat moet je maken als je in 2024 nog wilt opvallen tussen alle contentzooi. Wat mij betreft kan dat niet zonder samenwerking met experts. Het is wat Google wil, maar het is ook wat je nodig hebt om je potentiële klant te bereiken. Die samenwerking met experts die valt of staat met video’s. 

Podcast # 95: De clusterfuck rond content met Hannah Fransen

Hannah en ik zien een aantal problemen op het gebied van content. In deze aflevering bespreken we deze clusterfucks en de manier waarop we ermee omgaan. Een radicaal andere blik op contentcreatie is nodig tezamen met een andere motivatie om content te maken. 

Podcast # 87: Hoe de maart updates SEO veranderen

Google is flink aan het huishouden en overal vallen slachtoffers. Wat betekent dit voor onze aanpak van SEO? Dat we toch echt anders moeten gaan denken. 

Podcast # 78: Ik snap wél dat Google je content niet helpful vindt

In september en oktober hebben veel websites de gevolgen ondervonden van de vele updates van Google. Ik heb naar veel sites gekeken waarvan de eigenaar niet snapte waarom de content niet helpful zou zijn. Ik moet zeggen ik snap het wél waarom die content niet helpful is. 

Podcast # 68: QPAFFCGMIM in plaats van keywords als basis van je contentstrategie

Nog al te vaak zijn keywords die we in keyword onderzoek vinden de basis van een SEO- en contentstrategie. In mijn optiek is dat pertinent onjuist. Begin in plaats van keywords eens met de QPAFFCGMIM’s van je klant. 

Over mijn podcast

Waarom een SEO-podcast?

Ik ben in mei 2021 met mijn SEO-podcast gestart. Ik had een andere blik op SEO dan toen gebruikelijk en gangbaar was. Omdat ik mijn verhaal kwijt moest, ben ik naar de Bax-shop gegaan en heb daar de goedkoopste microfoon gekocht die er was. Doodeng vond ik het, die eerste keer jezelf opnemen. Ik heb er ook zeker 10-15 pogingen aan gewaagd voordat ik enigzins tevreden was. Die eerste podcasts staan nog steeds online, luister maar eens terug naar aflevering 1. Inmiddels heb ik een hele andere werkwijze: ik neem mezelf ook nog eens op met de video en praat veel meer uit de losse pols. Ik weet wat ik ongeveer wil gaan zeggen, maar heb geen uitgeschreven script meer. 

Chantal aan het podcasten

Luistercijfers podcast

Hieronder zie je de luistercijfers van mijn podcast op 14 juni 2024. Er zijn bijna 14.000 downloads, 1.750 luisteraars en heb ik meer dan 650 volgers. Uiteraard ben ik hier supertrots op!

Dit zijn de cijfers van alleen Spotify. De podcast is ook te beluisteren via Apple Podcasts en Soundcloud.

Cijfers SEO-podcast chantal