SEO-training op maat organiseren

Wil jij meer uit SEO halen? Of wil je juist ontdekken wat SEO jouw bedrijf kan brengen? Wil je de kennis in jouw content team over SEO vergroten? Dan is een SEO-training een goed idee. De meeste SEO-trainers zullen je uitleggen hoe het algoritme van Google (ongeveer) werkt, aan welke 4 knoppen je kunt draaien en wat je moet doen om hoger te komen op enkele felbegeerde keywords. Hoewel dat de traditionele manier van SEO is, geloof ik daar niet meer in.  Grote spelers, ja die kunnen meedoen om de zoektermen met het meeste zoekvolume. Maar voor kleinere spelers is SEO gewoon niet meer toegankelijk. In mijn training dus geen uitleg over hoe je dit soort interessante zoekwoorden met veel zoekvolume kunt vinden en hoe je daarop hoger kunt ranken.

Mijn trainingen beginnen altijd met een schets van de huidige situatie: wat gebeurt er in Google en welke kansen zijn er wel en niet en waarom. Daarna ga ik uitleggen hoe je als kleinere speler andere kansen kunt vinden. Er zijn namelijk zeker kansen waar maar weinig partijen zich op richten, hier is het veel eenvoudiger om meer uit SEO te halen!

SEO-training geven
SEO-training geven

Training voor team/bedrijf

Veel bedrijven merken dat de traditionele manier van SEO niet meer de gewenste resultaten oplevert. Vandaar dat steeds meer bedrijven en bureaus benieuwd zijn naar wat er gebeurt in SEO en met name Google, wat de gevolgen zijn en welke alternatieven er zijn.

Tijdens een inspiratiesessie, koffiemeeting, presentatie of SEO-training op maat vertel ik jouw team, afdeling, bedrijf en zelfs klanten graag alles over de ontwikkelingen binnen Google & SEO:

  • Waarom kunnen we niet meer naar enkel rankings kijken?
  • Waarom daalt het SEO-verkeer zelfs als je op #1 staat?
  • Wat kunnen we allemaal nog verwachten binnen SEO van Google?
  • Welke rol heeft SEO eigenlijk in de online marktingmix?
  • Hoe zorg jij ervoor dat je klaar bent voor de toekomst?

Zomaar wat onderwerpen die aan bod komen tijdens mijn SEO-trainingen.

Indien je dat wilt, kun je de training uitbreiden met een extra module over SEO: hoe grijpen techniek, content, structuur en autoriteit in elkaar? En hoe zit dat als je aan de slag gaat met horizontale SEO, een alternatief voor iedereen die merkt dat hoog ranken op die bepaalde keywords geen succesformule meer is?

Wil jij een training op maat? Neem dan contact met mij op dan kijken we samen naar jouw wensen en doelstellingen.

Neem contact op

ÉÉN OP ÉÉN SEO-training

Wil je meer leren over SEO? Dan is een 1-op-1 SEO-training iets voor jou. Afhankelijk van jouw wensen en doelstellingen stellen we samen een programma op maat voor jou op.

Wil jij:

  • volwaardig SEO-consultant worden?
  • als kleine ondernemer weten hoe jij meer uit SEO kan halen?
  • als manager of directielid snappen hoe SEO werkt zodat je beter kunt communiceren met SEO-specialisten?
  • als SEO-specialist snappen wat er gebeurt in Google en weten welke kansen er nog zijn binnen SEO?

Wat jouw wensen ook zijn, ik kan je helpen.

Neem contact met mij op, dan kijken we (vrijblijvend) samen wat jouw doelstellingen zijn en welke aanpak daarbij past!

Neem contact op
Boek handleiding SEO aan het schrijven

Mijn visie op seo

Visie chantalsmink SEO Horizontale SEO

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik anders denk over SEO dan de meeste SEO-specialisten. Ik vind namelijk dat iedereen SEO doet alsof er de afgelopen 10 jaar niks veranderd is: we “spelen” nog altijd om die nummer 1 positie op die ene term. Dat terwijl de markt flink verzadigd is en zelfs die nummer 1 positie geen groei meer brengt. Om meer uit SEO te halen moet je wat mij betreft niet kijken hoe je hoger kan ranken op bepaalde keywords, maar vooral hoe je breder zichtbaar kan zijn. Ik noem deze strategie Horizontale SEO. 

Het speelbord (de zoekresultatenpagina) is veranderd en dat heeft gevolgen voor je SEO-strategie, je tactische aanpak en je KPI’s en doelen. 

In mijn trainingen zal ik ook uitleggen hoe de traditionele manier van SEO werkt, deze waar nodig erbij pakken en aangeven waarom een gewijzigde aanpak noodzakelijk is. 

Zij hebben een SEO-training van mij gehad:

Wat anderen zeggen over chantal

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 3 reviews)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Bekijk alle beoordelingen

Overweeg je een SEO training? Dan zou ik je zeker Chantal als trainer aanraden!

Rated 5 out of 5
december 3, 2021

In minder dan twee maanden tijd heeft Chantal mij door middel van 1 op 1 meetings een volledige SEO training gegeven. Deze training heeft mij nog enthousiaster gemaakt over SEO dan ik al was. Naast het feit dat Chantal een echte SEO-expert is legt ze fijn uit en neemt ze écht de tijd voor je. Door de theorie samen praktisch toe te passen leert Chantal je de fijne kneepjes van het SEO-vak. Wil je een meer leren over SEO? Dan zou ik je zeker een training van Chantal aanraden.

Veerle Damen

Wat haar uniek maakt is dat ze alle stappen in dat proces ook zelf beheerst

Rated 5 out of 5
juni 15, 2021

Chantal is naast SEO-expert ook echt een content-expert. Daar bedoel ik mee dat ze niet grijpt naar geijkte trucjes om je content vindbaar te maken, maar kiest voor een aanpak voor verbetering van je site op lange termijn. Wat haar uniek maakt is dat ze alle stappen in dat proces ook zelf beheerst. Van het verzamelen en interpreteren van data tot het strategisch adviseren en zelfs – al is dat niet haar core business – het maken van content. Want ook daar is ze opvallend goed in. Dat ze goed is in wat ze doet, weet ze ook over te brengen. Bij KWF heeft ze dankzij haar kennis en kunde collega’s overtuigd van het belang van goede, relevante content. Zij heeft met haar inzet het pad voor mij en collega-redacteuren vrijgemaakt om wezenlijke stappen te zetten in het creëren van nieuwe content. Met resultaat: de bezoekersaantallen stegen hierdoor enorm. Chantal is ambitieus, professioneel en benaderbaar. Ik hoop dat ik in de toekomst nog eens met haar kan werken.

Joyce Heisen

Chantal is niet bang om dingen anders te doen dan normaal

Rated 5 out of 5
juni 1, 2021

Chantal is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen SEO. Met een frisse blik zet ze haar kennis om in concrete actiepunten waar je mee aan de slag kan. Ze is niet bang om dingen daarbij anders te doen dan normaal. Deze hands-on mentaliteit is erg prettig en zorgt er ook voor dat dingen gedaan worden.

Ginger van der Swart