Training: van SEO naar Organische marketing

vanaf € 2.199,- excl. 21% BTW

Herken jij dit?

Maar....

Vervelend? Ja. Raar? Nee. Dit is SEO oude stijl.

Content hoort niet meer bij de SEO-afdeling te liggen

SEO werkte ooit zo maar tijden zijn veranderd.

SEO in 2024 vraagt om een andere aanpak omdat er de laatste jaren enorm veel veranderd is in Google en SEO. Daarbij komt dat het kanaal nog nooit zo onzeker is geweest als nu. Wat gaat Generative AI (chatbots in SEO) betekenen voor het verkeer dat jij uit SEO kunt verwachten?

SEO-training geven

Succes in SEO is het gevolg van Organische Marketing

Waarom transformeren van SEO naar Organic Marketing?

1: SEO gaat niet meer om keywords

Keyword onderzoek? SEO-content?

Google zit helemaal niet meer te wachten op content voor zoekmachines, Google wil de gebruiker de beste website serveren. In de SEO-strategie van nu staat jouw klant centraal.

2: Google zoekt de E-E-A-T

Nog nooit kon iedereen zo makkelijk content maken. Hoe kan Google bepalen wie dan hoog moet ranken? Door te kijken naar de afzender. 

Dit principe heet E-E-A-T (Expertise, Experience, Authority & Trustworthiness). 

3: Verkeer komt nog meer onder druk

Google heeft in de VS Generative AI gelanceerd: de chatbot die antwoord geeft op jouw vragen. 

Niet altijd wordt de bron geciteerd of naar de bron gelinkt. Als Google het antwoord gaat geven, hoe vanzelfsprekend is verkeer uit SEO dan nog?

Organische Marketing als fundament

Ga aan de slag met Organische Marketing zodat jouw bedrijf tegen een stootje kan. Gordon Ramsay is namelijk ook niet afhankelijk van SEO-verkeer. 

E-E-A-T en goede content staan aan de basis hiervan. 

Wat Google zegt:

Schrijf jij dus vooral voor zoekmachines en herhaal jij wat je op andere sites gevonden hebt aan informatie? Dan voeg je weinig waarde toe aan het web. Dat is niet waar Google op zit te wachten.

Training op locatie

Naam: Transformeren van SEO naar Organic Marketing

Deelnemers: max.10

Locatie: jullie kantoor

Inhoud: theorie & praktijk

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Tarief: vanaf € 2.199 tot € 2.499
(zie tarieven onderaan deze pagina)

Voor wie: SEO-specialisten, content marketeers, copywriters, online marketeers, online marketing manager

Optioneel: terugkomdag mogelijk waarbij we aan de slag gaan met input en het verrichtte werk.

Inhoud training:

Deel 1: ontwikkelingen in Google
(10:00 - 12:00 uur)

Deel 2: interactieve workshop
(12:30 -16:00)

Optioneel: terugkomdag
(10:00 - 16:00 uur)

Tijdens de terugkomdag is er tijd om te kijken naar de plannen en/of werk dat al gedaan is.

Zie tarieven onderaan deze pagina.

Doe deze training vooral NIET als je:

Iedereen doet het zo, waarom zou mijn methode werken?

Ik hoor het je al denken: iedereen pakt SEO op dezelfde wijze aan, waarom zou jouw methode werken? 

Het antwoord: omdat in mijn methode de klant centraal staat en we niet hetzelfde gaan doen als iedereen. We gaan content maken die bij jouw klant en jouw bedrijf past. Daarmee leggen we de lat hoger: de content is op alle vlakken relevant. 

Het bouwen aan organische marketing en het maken van goede content voor zoekmachines gaat hand-in-hand. In mijn training leg ik uit hoe dat werkt en wat jou te doen staat. 

Presentatie Casussen op Emerce Digital Live

Op 8 juni 2023 spreek ik op het Emerce Digital Live Event over mijn afwijkende aanpak. In mijn presentatie zal ik twee casussen toelichten waaruit blijkt dat een andere aanpak van content wel degelijk tot goede resultaten in SEO kan leiden. 

Google:

The “why” should be that you’re creating content primarily to help people, content that is useful to visitors if they come to your site directly. If you’re doing this, you’re aligning with E-E-A-T generally and what our core ranking systems seek to reward.

Reviews over Chantal

Maite van Dael
"We zien direct resultaat"
Lees verder
Met de workshop die Chantal bij ons op het college heeft gegeven hebben wij op een andere manier leren kijken naar onze website. Chantal is een expert in haar vakgebied. We zien direct resultaat op de pagina’s waar we samen met haar nieuwe content hebben gecreëerd. Met de handvaten die ze ons heeft gegeven kunnen we onze website verder verbeteren.
Deyana Abououbeid
"Excellent trainer and amazing SEO expert"
Lees verder
Chantal is an excellent trainer and an amazing SEO expert with a great ability to address the topic and tailor it based on actual needs. (..) In spite of all these factors, Chantal did an incredible job of preparing a fit for all content and facilitating a session that was engaging and relevant to all the startups.

The average satisfaction rate based on the feedback provided by the startups was 9.5 out of 10, the following are some of the comments shared by them:
  • “I really liked this session and Chantal has a very up to date expertise on SEO which is so refreshing”.
  • “It was the best type of session because it is a problem that we all have. Thoroughly enjoyed it.”
  • “Great insights on page ranking and adding continuous content”.
  • “Fantastic Lessons Thanks a lot Chantal”.
  • “Session was insightful and very detailed. Felt it should be longer with a tactics section and a technical implementation guide. Insights for SEO with Google were insightful and practical.
Joyce Heisen
"Geen snelle trucjes maar een aanpak op de lange termijn"
Lees verder
Chantal is naast SEO-expert ook echt een content-expert. Daar bedoel ik mee dat ze niet grijpt naar geijkte trucjes om je content vindbaar te maken, maar kiest voor een aanpak voor verbetering van je site op lange termijn. Wat haar uniek maakt is dat ze alle stappen in dat proces ook zelf beheerst. Van het verzamelen en interpreteren van data tot het strategisch adviseren en zelfs – al is dat niet haar core business – het maken van content. Want ook daar is ze opvallend goed in.
Ena
"Een échte expert in haar vakgebied"
Lees verder
Ik kreeg bij Chantal het gevoel dat ze écht een expert is in haar vakgebied. De training van 4 uur vloog voorbij omdat Chantal op een enthousiaste, gepassioneerde en inspirerende manier haar kennis over wist te brengen.
Anouk Oude Luttikhuis
"Leuke en leerzame workshop"
Lees verder
Samen met mijn collega heb ik een super leuke, interactieve en leerzame workshop contentstrategie gevolgd bij Chantal in het mooie Zeeland! De sticky notes werden geplakt en dat was het begin van het opstellen van een goed doordachte klantreis. De workshop inspireerde ons en gaf ons richtlijnen voor een geschikte aanpak die we ook in de toekomst vaker kunnen inzetten. Chantal, dank!

Wat kost deze SEO-training?

De hoogte van de investering voor deze SEO-training hangt af van jullie wensen en leerdoelstellingen. In de training is plaats voor ongeveer 10 deelnemers.
Let op! Prijzen zijn exclusief 21% BTW. 

Budget SEO-training
€ 2.199,-

Dé SEO-training waarbij je leert wat er gebeurt in Google en hoe SEO anno 2023 eruit ziet en werkt. 

Tijdens het ochtendgedeelte neem ik de deelnemers mee in de ontwikkelingen in Google & SEO, zowel aan de voorkant (de zoekresultaten) als aan de achterkant (het algoritme). 

Tijdens het middaggedeelte gaan we praten over organische marketing. Waarom is dat het antwoord op de eisen van Google? En hoe pak je dat dan aan? Wat zijn QPAFFCGMIM’s? Hoe maak je in deze tijd goede content en hoe zet je dat in over alle organische kanalen?

Let op! Bij deze training is geen voorbereidend maatwerk inbegrepen. 

Meest gekozen

Maatwerk training
€ 2.499,-

Wil je dat ik in kaart breng wat de ontwikkelingen voor jullie bedrijf betekenen en waar jullie verbeterpunten liggen? Kies dan voor deze maatwerk training.

Ik kijk bekijk van te voren de website en breng verbeterpunten in kaart. Ook kijk ik wat er in Google Nederland maar ook Google USA gebeurt op relevant zoektermen. Deze training is de beste keuze als je het maximale uit de dag wil halen.

Optioneel: terugkomdag
v.a. € 999,-

Wil jij direct aan de slag met alle tips en verbeterpunten en wil je deze op een later moment nog eens met mij toetsen? Of wil met een groepje aan de slag onder mijn begeleiding? Kies dan voor de terugkomdag. 

De terugkomdag is een handig instrument als je ervoor wilt zorgen dat het niet bij een leuke training blijft, maar jullie ook écht dingen gaan oppakken.